Ga door naar hoofdinhoud

Wilde zalm MSC gelakt met mosterd, honing en anijs en taboulé van quinoa

Gegrilde wilde zalm met quinoa-tabbouleh

Gegrilde wilde zalm
met quinoa-tabbouleh

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • ±45 min bereiden

Ingrediënten

Voor de zalm

  • appel icoon 4 moten zilverzalm (wilde zalm) MSC Food4Good
  • appel icoon 2 el honing
  • appel icoon 1 el fijne Dijonmosterd
  • appel icoon Het sap van 3 citroenen
  • appel icoon 5 el olijfolie
  • appel icoon Enkele takjes dille, fijngehakt
  • appel icoon Zout en peper naar smaak

Voor de quinoa-tabbouleh

  • appel icoon 200 g quinoa
  • appel icoon ½ komkommer, in kleine blokjes
  • appel icoon 2 tomaten, in kleine blokjes
  • appel icoon 1 paprika (geel of anders), in dunne reepjes
  • appel icoon 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • appel icoon 5 el olijfolie
  • appel icoon Sap van 3 citroenen (optioneel extra)
  • appel icoon Zout en peper naar smaak


Bereidingswijze

  1. De avond ervoor: leg de wilde zalmmoten in de koelkast om te ontdooien.
  2. Spoel de quinoa af onder koud water. Doe in een pan met 1,5× het volume aan water, breng aan de kook, dek af en laat 10 min zachtjes koken. Zet uit, laat nog 10 min staan en laat afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Meng in een kommetje honing, mosterd, het sap van 3 citroenen, 2 el olijfolie, dille, zout en peper. Bestrijk de zalmmoten hiermee.
  5. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en bak 12–15 min in de oven tot hij net gaar is.
  6. Doe in een grote kom de afgekoelde quinoa, komkommer, tomaat, paprika, knoflook, 3 el olijfolie, extra citroensap, zout en peper. Meng goed.
  7. Verdeel de quinoa-tabbouleh over vier borden en leg de zalmmoot erbij.
  8. Garneer met extra takjes dille en serveer direct.