Ga door naar hoofdinhoud

Thaise curry met wilde kabeljauw

Kabeljauw curry met Thaise currypasta

Kabeljauw curry met
Thaise currypasta

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • ±45 min bereiden

Ingrediënten

Voor de curry

  • 200 g kabeljauwfilets van Wild Ocean
  • Asia Wok Mix van Bio Inside
  • 1–2 tl gele Thaise currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van ½ limoen
  • Zout naar smaak
  • 1 chilipeper (optioneel)
  • Koriander (optioneel, ter garnering)

Voor de rijst

  • 100 g (1 kopje) basmatirijst
  • Water volgens verpakking
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Laat de kabeljauw ontdooien in de koelkast als hij nog bevroren is.
  2. Breng in een pan kokosmelk aan de kook met de citroengras, knoflook, currypasta en chilipeper.
  3. Voeg de wokgroenten toe en laat 5 minuten sudderen.
  4. Voeg de stukjes kabeljauw toe en laat zachtjes garen (ongeveer 5–7 minuten).
  5. Breng op smaak met limoensap en zout.
  6. Kook intussen de rijst volgens de verpakking.
  7. Serveer de curry met rijst, werk af met koriander indien gewenst.