Ga door naar hoofdinhoud

Rigatoni All'Arrabiata

recept Rigatoni all'arrabiata

Rigatoni All'Arrabiata

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden

Ingrediënten

  • Appel icoon 200 g Rigatoni
  • Appel icoon 1 rode chilipeper
  • Appel icoon 1 blik gepelde tomaten
  • Appel icoon 2 teentjes knoflook
  • Appel icoon 1 kleine ui
  • Appel icoon 6 zongedroogde tomaten
  • Appel icoon Een paar basilicumblaadjes
  • Appel icoon Parmezaanse kaas
  • Appel icoon zout en olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de rigatoni 10 minuten in een pan met kokend, gezouten water.
  2. Maak ondertussen de arrabbiatasaus door de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie te fruiten.
  3. Snijd de chili in zeer kleine stukjes, samen met de zongedroogde tomaten en verse basilicum.
  4. Zodra de ui gaar is, pers je de teentjes knoflook uit en voeg je de andere, eerder fijngehakte, kruiden toe. Maak het geheel af met de geplette tomaten. Roer alles goed door elkaar en laat het 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  5. Giet de rigatoni af, doe ze in een schaal, voeg de arrabbiatasaus toe en rasp de Parmezaanse kaas. Meng goed tot de saus de pasta omhult.
  6. Serveer warm met Parmezaanse kaasschaafsel erover.