Rigatoni All'Arrabiata
Rigatoni All'Arrabiata
- 2 personen
- Hoofdgerecht
- 30 min bereiden
Ingrediënten
-
200 g Rigatoni
-
1 rode chilipeper
-
1 blik gepelde tomaten
-
2 teentjes knoflook
-
1 kleine ui
-
6 zongedroogde tomaten
-
Een paar basilicumblaadjes
-
Parmezaanse kaas
-
zout en olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de rigatoni 10 minuten in een pan met kokend, gezouten water.
- Maak ondertussen de arrabbiatasaus door de gesnipperde ui in een scheutje olijfolie te fruiten.
- Snijd de chili in zeer kleine stukjes, samen met de zongedroogde tomaten en verse basilicum.
- Zodra de ui gaar is, pers je de teentjes knoflook uit en voeg je de andere, eerder fijngehakte, kruiden toe. Maak het geheel af met de geplette tomaten. Roer alles goed door elkaar en laat het 15 minuten op middelhoog vuur sudderen.
- Giet de rigatoni af, doe ze in een schaal, voeg de arrabbiatasaus toe en rasp de Parmezaanse kaas. Meng goed tot de saus de pasta omhult.
- Serveer warm met Parmezaanse kaasschaafsel erover.