Hazelnootrol
Hazelnootrol
- 2 personen
- Dessert
- 30 min bereiden
Ingrediënten
-
4 eieren
-
100g suiker
-
120g tarwebloem
-
1 zakje bakpoeder
-
75 ml hazelnootolie van Bio Planète
-
200g sinaasappelmarmelade
-
250g pralinéchocolade
-
200 ml vloeibare room 30%
-
150g hazelnoten
-
150g pure chocolade
-
100g melkchocolade
Bereidingswijze
- BISCUITGEBAK: Klop de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg bloem, bakpoeder en 2 eetlepels geroosterde hazelnootolie toe. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak 15 minuten op 180°C. Rol de warme biscuit op in een schone theedoek en laat volledig afkoelen.
- GANACHE: Verwarm de room op een zacht vuur en giet deze over de gesmolten pralinéchocolade. Voeg de gehakte hazelnoten toe en laat de ganache afkoelen.
- SAMENSTELLING: Bestrijk de afgekoelde biscuit eerst met de sinaasappelmarmelade en daarna met de ganache. Rol de biscuit opnieuw op, wikkel in folie en zet koel weg.
- GLAZUUR: Smelt de chocolade en voeg geroosterde hazelnootolie en gehakte hazelnoten toe. Giet het glazuur bij 30°C over de cake en zet deze in dekoelkast om op te stijven.